tisdag 14 december 2010

Nya projekt

Har haft en period med födelsedagsfirande, Krakow-resa och praktförkylning när det inte blivit så mycket bloggat. Men nu är det överståndet och saker och ting tillbaka till det normala.

Det går synnerligen sakta med ufo-högen. Har stickat klart min röda kofta med flätor, men huvan blev inte bra så den ska göras om. Fast det får nog vänta till jullovet för jag är rätt trött på den just nu.

Har istället börjat på ett par nya projekt. En kofta ur boken Norwegian Patterns for knitting i grått och gult garn inhandlat i Shanghai. Den blir billig, garnet kostade 36 yuan för ett halvkilo. Sen började jag sticka ett mönster som jag velat göra i över 20 år! Det finns i den helt underbara boken Sticka efter gamla nordiska mönster. Där är det en tröja men jag gör en kofta.


Från början tänkte jag mig en ganska enkel modell, lite insvängd i midjan bara. Men så kom jag på att det blev större än tänkt, har uppenbarligen stickat provet fastare, så då tänkte jag om istället för att riva upp och börja om. Nu är planen att det ska bli en lite längre och A-linje formad kofta, det blir väl nästan som en jacka. Känner mig rätt nöjd med den planen!

4 kommentarer:

Sunna sa...

wow vilken otrolig stickning

Anonym sa...

Jag tittar också på den där tröjan emellantå och tänker att jag ska sticka nånging liknande. Blir spännande att se ditt resultat!

Anna sa...

Tur att ordningen är återställd! ;) Jag tycker så mycket om dina blogginlägg.

Maria sa...

Oj, vilka snygga mönster! Det blir kanonfint!