måndag 18 oktober 2010

Ufo vecka 41, tredje gången gillt

Nu har jag rivit upp huvan 2 gånger och stickar alltså den för 3:e gången.

Först stickade jag bara rätt upp från halsringningen och kom en bra bit innan jag insåg att det inte skulle bli bra. Ett mönster på huva är ju svängt framtill för att lämna ansiktet fritt. Dessutom skulle jag behöva virka eller nåt runt kanten.

Andra gången gjorde jag en bra kant med 5 rätstickade maskor, men av någon outgrundlig anledning gjorde jag en märklig konstruktion med maskor mellan den rätstickade kanten och halsringningen. Både bubbligt, fult och totalt onödigt.

Tredje gången stickade jag den rätstickade kanten direkt intill halsringningen. Då behöver jag inte heller minska extra för att det ska bli den svängda formen som lämnar ansiktet fritt. Tycker det blev snyggt så här!När huvan har rätt höjd ska jag göra tak på den med sockhälsteknik. Innan dess tror jag att jag ska öka några maskor för formen runt bakhuvudet.

Nu har jag en absolut målsättning att det här ska bli klart vecka 42. Om jag ska hinna alla ufo före jul vill det nog till...

3 kommentarer:

Anna sa...

Så himla fint! Och det verkar gå undan, trots allt...
Stickar du för att ge bort/sälja också?
Anna

Maria sa...

Hej!

Hittade din blogg tack vare att jag googlade på näverstickning. Det var en trevlig bekantskap, så jag tänkte att nu vill jag följa din blogg.
Ha en fin dag!
Maria

Annika sa...

Åh så trevligt! Välkommen hit!