onsdag 23 juni 2010

Brudsjal och fyle

Vilken teknik passar bättre till en brudsjal än kärleksknutar? Den här virkar jag i tunna, skira Multi Kido från danska Löve garn till en sommarbrud som ska ha cremevit brudklänning. Med den beskrivning jag fått tror jag att färgen är helt rätt. Inte helt enfärgad, vandrar mellan offwhite och aprikos/laxrosa (inte helt enkelt att beskriva det). Den är i alla fall jättefin till cremevitt och röda rosor i håret! Sen är det ju lite vanskligt med färgåtergivning på datorer, så jag hoppas att färgen framgår rätt om bruden går in och tittar... Och medan jag virkar funderar jag i vanlig ordning på hur den ska avslutas.



Fylet växer! Fyle är ett gammalt fornsvenskt ord som bl.a. användes av Piraten på sin tid. Betecknar fjäderfä i södra Sverige, men används också som ganska nedsättande om folk man inte känner till eller riktigt litar på. Av detta kan man dra slutsatsen att fjäderfä är lite lägre stående djur på gården. Enligt Mannen i det här huset var det kvinnogöra att sköta om dem. Allt rimmar...

I vilket fall som helst tycker jag det är vansinnigt kul med fylet! De växer så det knakar, särskilt gässen. De var ute på kort promenad igår. Katten Kopian fick syn på dem, men han är faktiskt ganska korkad så när jag schasade iväg honom gick han snällt och lade sig en bit bort. Annat är det med jägaren Edit. När hon dök upp med mord i blicken fann jag för gott att ta in gässen, de får bli lite större innan jag utsätter dem för Edit...

Bilden på kycklingarna fick bli svartvit eftersom det är rött ljus i deras värmelampa. En av kycklingarna har börjat hoppa upp på vattenburken när jag kommer, och där blir han klappad under hakan. Skulle tro att det visar sig vara en tupp, att döma av beteendet. I så fall är det hans smala lycka att han låter sig bli klappad, det ökar nämligen drastiskt hans chanser att överleva slaktsäsongen och istället få bli herre på täppan i flocken! Man är ju känslostyrd i somligt! Skämt åsido, det passar bra med en tam tupp så man slipper kämpa med en folkilsken. Såna finns det ju bland hankön, har jag hört.




Fylet är nu nästan 3 veckor, när de kom var de alldeles nykläckta.

2 kommentarer:

Maritas Maskor sa...

Åh, så vacker sjalen blir!
Den kommer att bli perfekt till bruden, jag är helt övertygad!
När jag såg din tidigare sjal med kärleksknutar, tyckte jag den var så fin att jag var tvungen att göra ett brejk mellan projekten och börja på en också. Lite svårt att få dem helt jämna tycker jag, men det blir väl bättre vartefter.
Himla gulliga kycklingar också!!

Pysselfarmor sa...

Åh så fina sjalarna är. Kärleksknutar är passande till en brud!

Och "de små" är jättesöta!