lördag 13 februari 2010

Böcker!

Det har blivit lite dåligt med blogginlägg på sistone, helt beroende på att kinesiskan har tagit mycket tid. Har knappt haft tid att sticka på tåget ens! Tentade förra helgen - och vaknade morgonen efter och insåg att jag dabbat mig. Fast jag tror jag klarat G i alla fall.

Köpte ett par böcker i veckan:

Klassisk stickning är en bok om vintagestickning som säkert inte är ny, men väldigt trevlig med flera intressanta projekt. Det finns ju också en blogg, Vintagestickning, där jag är med och har påbörjat en kofta som jag tror får bli tågstickning så den blir klar...


På sista åren har jag stickat mycket mer efter färdiga mönster än någonsin förr, och det har varit ganska skönt, men det är ändå en särskild känsla med det man själv har skapat från grunden. Så jag köpte även en bok om att designa själv, hur man räknar ut och så. Behöver väl egentligen inte den, men jag har svårt att motstå böcker! Och inspiration är ju aldrig fel.

På tal om inspiration: I Helsingborg håller Stickigt humör på att öppna en ny garnbutik, Tant Thea, och på hennes blogg kan man läsa om förberedelserna, mycket intressant att ta del av! Ska absolut göra ett besök lite längre fram i vår när vintern gett sig lite, kanske pricka in ett stickkafé.


Slutligen lite om en bok som jag inte köpt, utan hittat i Äldsta sonens gömmor (han som pratar flytande kinesiska). Den är skriven av Ba Jin och heter Familjen i översättning och handlar inte om stickning, men jag kan inte låta bli att vara lite stolt för det är den första kinesiska roman jag ger mig på! Med hjälp av mitt lilla elektroniska lexikon ska jag nog ta mig igenom den i sinom tid! Ordförrådet är inte riktigt tillräckligt efter bara en termins studier, men det känns ändå fantastiskt!

1 kommentar:

Blenda sa...

Hej, hoppas att det gick bra på tentan!

Jag har själv ett sorts kärleksförhållande till böcker och läsning, så jag förstår precis den där svårigheten att motstå böcker... Numera får jag ransonera mig, och inte köpa några nya förrän alla i senast köpet är färdiglästa. :-)

Men hur kom du in på kinesiska? sa hon nyfiket... :-)

Ha en bra helg!