söndag 2 augusti 2009

Favo-koftan är slut!

Det smärtar och jag vill inte det ska vara så - men jag tvingas inse att min absoluta favoritkofta är färdiganvänd. Den har hängt med ett tag, tror jag stickade den för 8 - 10 år sen, så det är väl inte så konstigt.

Livet är virkat men ärmarna stickade och det har varit så bra kombination, det virkade är tjockare och värmer bra medan de stickade ärmarna har varit mjukare än om jag virkat dem också.Garnet är från en tidigare kollegas egna får, vilket ju också gör det lite speciellt för en.

Jag har inget mer kvar av hennes garn, annars hade jag gjort nya ärmar för det är mest de som är slitna. Det virkade livet lär hålla länge! Man kan ju möjligen göra om den till väst, men jag tror knappt jag kommer att använda det.


Det går framåt med koftan i kinesiskt garn, även om jag inte stickat så mycket den senaste veckan eftersom jag pluggar för en tenta (har en liten kurs som släntrar efter). Den kan nog också bli en favorit, fast i andra sammanhang tror jag.Det blir nog till att virka/sticka en ny som den tidigare!

Ett litet tillägg efter kommentarer:
Mönstret till den grå koftan är mitt eget, om jag nu ändå ska göra en ny tänkte jag faktiskt skriva ner det samtidigt. Vem vet, det kan ju bli en tredje om ytterligare några år!

8 kommentarer:

Medea sa...

Vilken fin favvokofta. Förstår att det är jobbigt när den är ohjälpligt utsliten. Men du får väl som sagt göra en ny. Går det inte hitta något liknande garn så att du kan sticka nya ärmar?

Birgitta sa...

Hej!
Vad fin din favotröja är. Förstår om du gärna vill ha den kvar. Kan du inte hitta liknande garn och sticka nya ärmar.
Jag tror din kinekiska tröja kommer att bli jättefin och lite ovanlig.
Kram Birgitta

Pia sa...

Snygga båda två. Tråkigt med favvokoftan, tror du inte att det går att fixa nya ärmar med ett annat garn. Kanske 3/4 långa??

Ewa sa...

Å vilken fin kofta. Förstår att den varit en favorit. Vart har du hittat mönstret?

Kram
/Ewa

Monica Hansen sa...

Fina båda två, men det ljusgrå ullgarnet ser mjukt och skönt ut. Förstår att du sörjer att det tagit slut.

Bente sa...

Vilken fin favoritkofta ,den förstår jag att du har slitit ut. Kinakoftan blir också väldigt snygg.

fale artut sa...

Jättfina koftor! Den utslitna är verkligen fin, du får gjärna göra mönster...
Må så gott!

morecraft sa...

Lovely to see the Garment shown in picture is finished I saw you knitting it in July.It looks GREAT are you thrilled with it . Bev