måndag 7 maj 2018

Massor av lamm!Vi har lite sen lamning i år, men nu är den igång och faktiskt snart avslutad. Av 38 tackor är det nu bara 8 som återstår, och de lär lamma inom en vecka.

Än så länge har det blivit 67 lamm. De som lammar för första gången får oftast 1, ibland 2 lamm. De äldre tackorna får oftast 3 lamm. Det händer lite då och då att de får fyrlingar, men i år har vi hela fem fyrlingkullar!


Varje år är det lika fantastiskt att se dem komma till världen! Det tar inte många minuter innan de försöker resa sig. Det kan se rätt kul ut så det blir många leenden och skratt. Den i videon är inte värst i kullerbyttor, men i alla fall så ni också kan njuta av undret en stund.
Det händer att tackor väljer att lamma ute. Den här fick fyrlingar. Den sista är bara någon minut gammal och tackan har inte riktigt hittat henne, men det gör hon strax. Alla fyra mår bra. Fast med bara två spenar på tackan behövs det lite extra på flaska till någon.De första som lammade var tjuvbetäckta och kom lite före resten av gänget, för ca 2 månader sedan, så de har blivit ganska stora och är utsläppta på grönbete.

1 kommentar:

Sebastian Arvidsson sa...

Fina små lamm du har fått