söndag 1 november 2015

Starstruck

Så är jag äntligen klar med en kofta i egen design! Jag har använt ett klassiskt norskt stjärnmönster i ett självrandande garn ihop med ett enfärgat, båda från Kauni, och gjort ränder (1 varv) i gult/orange.

Jag gillar koftor som är lite insvängda i midjan, tycker det blir snygg form. För att  mönstret skulle funka har jag gjort en bård i sidan, så minskningar och ökningar inte stör stjärnorna.


Jag är jättenöjd med resultatet, och min syster som har fått koftan är så klart också glad. Men som om inte det var nog så är det över 1000 personer som gillar den på Koftegruppa, en norsk Facebook-grupp som är helt fantastisk.

Efter all uppmuntran från Koftegruppa tänker jag att jag ska skriva ner det som mönster och lägga upp på Ravelry, men det får vänta till efter jul.Innan jag började sticka den här koftan gjorde jag för en gångs skull en hyfsat ordentligt provbit och testade olika färger. Nu har jag lust att göra en kofta till, till mig själv, men i lite annan färgställning.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Wow så fin den blev!
Hälsningar Fröken Slöjd

Garnhumlan sa...

Grattis till en superfin kofta. Gillar figurformningen och hur du löst mönsterpassningen i sidan. Och Stora Svanen är också väldigt fin! Kul!

ylva sa...

Du har all anledning att känna dig stolt över ett så fint hantverk , jättefin . Din syster måste var mycket tacksam 😄

Annette sa...

Väldigt fin kofta mycket jobb.

Anonym sa...

Otroligt imponerande, fantastiskt fin kofta,blir lite avundsjuk på dem som kan sticka.

Anonym sa...

Ahhh, galet snyggt! Underbart mönster och färgkombo. Lyckat!

Veronica Olsson sa...

Så fin! Hade gärna stickat en.

Lena sa...

Hej, kan man få köps mönstret? Hälsningar Lena