lördag 28 juni 2014

Strumpor med gamla nordiska mönster

Jag tröttnade på strumpmönster med långa flotteringar i både mönster- och bottenfärg eftersom det inte flyter så bra utan blir lite jobbigt att sticka mönstret. Jag tycker det är jättekul att sticka strumpor, men då ska mönstret flyta bra också.

Så, jag tog gamla nordiska mönster med max 3 maskor i samma färg mellan växlingarna. Riktigt kul att sticka! Jag har stickat i garnet 7 bröder som finns på Rusta och är ganska billigt. 

Det är också ett av de bästa sockgarnerna tycker jag. Eftersom jag använder dem som innestrumpor sliter det ganska mycket och vissa garner har inte hållt mer än två veckor. Det här garnet klarar ett halvår!

De här ska jag ge bort. Mönstret är från öländska vantar. Det finns ju också i en salig massa variationer. Jag har stickat fel, men det är faktiskt lite svårt att hitta det.
De här ska jag ha själv. Mönstret finns på en tröja i boken "Sticka efter gamla nordiska mönster" och jag har gjort en kofta i det förut. Gillar verkligen det här mönstret och tycker det blev bra på strumpor också.5 kommentarer:

IngridJ sa...

Jag gillar speciellt det mönster du har i den övre bilden, de där kuberna som vänder sig olika beroende på hur man tittar, blir man yr i huvudet av såna strumpor månntro?
Otroligt vad flink du är, det ena paret strumpor efter det andra.

Annika Odelstav sa...

Jag fick lite strumpstickningsmani :-) Det kommer några till...

Blenda sa...

Snygga, särskilt det andra paret! :-)

Anonym sa...

Jättefina strumpor. Rätt val att lämna Drops och sticka Gamla nordiska mönster.
Hälsningar Fröken Slöjd

Elisabet sa...

Det nedersta mönstret, ett av mina favoriter och så snyggt även till strumpor!