lördag 31 december 2011

Filtade innetofflor

Innetofflor har strykande åtgång hos mig, har man vant sig vid varma fötter är det svårt att vara utan - ungefär som med handledsvärmare. De flesta strumpor slits dock upp rätt snabbt, verkar som att garnerna är lite mindre hållbara än förr. För att få lite slitstarkare saker satsar jag nu på att filta dem i tvättmaskinen. 

Det här är ett mönster ur boken Krymp, stickade största storleken avsett för mannen och det blev verkligen stort!

Efter två tvättar på 40 grader börjar det likna något, men de är fortfarande rätt långa och ska in i maskinen en vända till. Fast först ska jag sticka den andra och lite annat så jag kan filta några saker samtidigt. Och så tänker jag våga köra de på 60 grader.Jag glömde virka kant runt öppningen och i kanten på sulan, det senare hade nog bidragit till att skapa form så nästa par ska få virkade kanter. 

För något eller några år sedan började jag på smygmaskvirkade innesockor, de går också mot avslutning nu. Äntligen. Har virkat i rester av ryagarn som jag hoppas ska hålla ett tag. Det var lite jobbigt med alla färgväxlingar men jag tror det kommer att smälta ihop fint när det blir filtat.


3 kommentarer:

sinneskatten sa...

Det är alltid spännande att se vad som kommer ur tvättmaskinen!
Ha en en skön nyårsafton och ett GOTT NYTT ÅR!

Paradiset Kaos sa...

Gott Nytt År!!!

Blenda sa...

Visst är det roligt och spännande med tovat! I alla fall när man tovar med flit... :-) Mina favvo-innesockar är ett par gamla raggstrumor stickade i ett ganska grovt och sticksigt garn, som jag råkat tova lite i maskin. De är som tofflor nu, och helt perfekta att hasa runt i inne!

God fortsättning/Blenda