torsdag 4 november 2010

Coq au vin

Tupparna är slaktade och den första tillagad som Coq au vin. Den här var störst, 2 kg, och låren är enorma. Bröstfilén är däremot inte lika svällande som på broilers köpta i butik. Benen var så kraftiga att det var klart svårare att stycka. Men gott var det!



Och den här omeletten är inte, som man skulle kunna tro, färgsatt med saffran, nej - så här gula blir äggen från höns som går fritt. Det är alltså så här det ska vara och inte blekt och fesigt som i butiken.


4 kommentarer:

Anonym sa...

åhhh va jag saknar att ha höns vill också ha dom där välsmakande gooda äggen direkt från hönshuset och inte att glömma dom personligheter som hönorna är...

Pysselfarmor sa...

Mmmmmmmmmm....minns äggen på barndomsgården i Lappland...nam nam.

Asplund sa...

Jag som aldrig brukar bli hungrig strax före midnatt!

Ida-Maria sa...

mmm... det ser gott ut Annica! Kram Ida-Maria