lördag 10 april 2010

Äntligen nåt redigt till Mannen!

Har försökt sticka flera saker till Mannen, men inget har blivit bra. Tröjan från i fjor ska rivas upp för den blev för liten, likaså mössan Knotty från Knitty, den fick grannen. Men nu har det faktiskt blivit en tröja som passar! Fast tajmingen med årstiden blev kanske inte den bästa. Beskrivningen är från en av stickböckerna inköpt i Kina, så det är säkert nåt plagiat...
Tycker det är lite kul att sticka in initialer. Här fick de bli på höjden eftersom ribbstickningen satte gränser.Har faktiskt också hunnit göra både fram- och bakstycke till en ny kofta. Har gjort rätt mycket efter färdiga mönster sista åren, mer än någonsin förut, men nu är det faktiskt kul att göra egna grejer igen! Nu ska det torka till innan jag kan konstruera ett kragmönster, vill ha en krage som ligger platt.


Garnet till kragen kommer förhoppningsvis att pigga upp den ganska neutrala färgen på koftan, det är från Wåhlstedts. (på bilden nedan blev koftans färg helt tokig)


Eftersom det nu måste torka innan jag kommer vidare så tänkte jag att det är väl lika bra att börja på en kofta till. Så jag har nåt att sticka på tåget. Gillar den här ärtgröna färgen, i synnerhet ihop med svart. Samma kvalitet så det blir ju lätt med uträkningen... Har ännu inte bestämt hur ärmarna ska bli på den här.
Efter detta frosseri i stickning är det nog bäst att ta itu med kinesiskan igen, det gick bra på senaste tentan men det är en kvar...

6 kommentarer:

Kraxpelax sa...

Mina tolkningar av fransk poesi.

- Peter Ingestad, Solna

Ingelapingela sa...

Gud vad du kan sticka fint! Lär du dig kinesiska lika bra så...

Ingela i Åhus

Blenda sa...

Hej!
Kul att det gick bra på tentan!

Jag tycker att det är en rolig idé att sticka initialer! Det kanske jag skulle ta efter...

Tycker den gröna färgen är fantastisk, den lyser verkligen! (på min dator i alla fall...)

Anette sa...

Du milde vad du är flitig!

Heléne Persson sa...

Åh, så härligt allt ser ut! Tröjan till din man gillade jag.
Ha en bra söndag! // Heléne

Monica Hansen sa...

Underbar herrtröja:)