fredag 25 september 2009

Julklappstips!

Ända sedan Karin stickade korta strumpor med flätor (och ingen resår) har jag velat göra sådana, och igår gjorde jag slag i saken. Letade upp det tjockaste garn jag hade i gömmorna (75 m/hg) och stickor nr 7. På garnbanderollen rekommenderades stickor 9, men strumpor blir bättre med lite tunnare. Jag behöver nämligen innestrumpor. De här går garanterat inte ner i stövlarna!Jag stickade flätor ner över hälen - där brukar i alla fall jag alltid ha slätstickning, men jag gillar verkligen att mönstret fortsätter.


Det gick snabbt! Insåg att det är som gjort för julklappar - hinner göra dem och de blir alldeles säkert uppskattade! Tycker passformen blev rätt bra också.måndag 21 september 2009

Cabled bolero-update

Stort tack för alla vänliga kommentarer!

Det känns verkligen bra efter allt slit med koftan, som ju egentligen var en bolero. Mönstret, av Norah Gaughan, heter just Cabled bolero och fanns i Vogue Knitting Winter 2006/2007 men går fortfarande att köpa som pdf på nätet. En liten varning bara: det går inte att följa beskrivningen rakt av, jag har gjort om det mesta för att få den att passa! Såväl garnkvalitet, stickstorlek som mönsterrapporten! Och jag tror jag utgick från storlek small, det har jag aldrig... Sen improviserade jag fram förlängningen från bolero till kofta.Men vansinnigt härligt mönster är det! Trots att jag hållt på att sticka i nästan ett år (!) tycker jag fortfarande om det annorlunda i komposition och struktur.

Idag har jag använt den för första gången och det kändes härligt! Mer än en har också reagerat på den och tyckt den är jättefin! Jag njuter!

söndag 20 september 2009

Koftan på!

Idag fick Mannen fotografera min kofta på mig. Imorgon ska jag använda den för första gången. Såhär långt känner jag mig nöjd - bara jag nu trivs i den också efter allt jobb!

måndag 14 september 2009

Varg!

Inatt låser vi in fåren för nu har vi varg här! Och jag har lyckats fotografera den!Den gick precis utanför vårt hus! Märklig varg, den är inte särskilt skygg av sig. Vi vet att den har rivit får i Blekinge, men nu har den varit i trakterna runt en vecka och än så länge har den inte tagit några tamdjur vad vi vet.

Grannen såg den försöka ta en kanin, men när kaninen tvärvände gav vargen upp. Ingen särskilt bra jägare verkar det som. Fast fåren stänger vi in i alla fall.


Vargen har absolut väckt en hel del uppmärksamhet, de flesta i byn var ute och kollade på den.


söndag 13 september 2009

Att lyckas avsluta...

...alla projekt innan jag börjar på nåt nytt är inte precis min starka sida, men nu är jag minsann på G!
Koftan Rismarker ska jag sätta blixtlås i, den blev lite snäv så jag gjorde kanten lite extra bred och med blixtlås behöver det ju inte gå omlott.


Bindsjalen, som ska bli min lagårdssjal, håller på att få uddkant. Jag stickar fast den efterhand istället för att sy fast efteråt som mönstret antydde. Arbetsbesparande.De jättevackra muddarna från Helylle är min tågstickning just nu. De är faktiskt inte helt kul att sticka: smått, pillrigt och Pillpi-garn som nästan är omöjligt att se maskorna i. Men vackra tycker jag de blir.

tisdag 8 september 2009

Färdig!

Efter många om och men är min Norah Gaughan-kofta äntligen färdig! I det ursprungliga mönstret var det en bolero, men det funkar inte på mig så jag förlängde både livet och ärmarna till en kofta. Kragen sitter inte heller riktigt som det var tänkt, jag har lagt den omlott för den ville liksom det själv.

Längs framkanten har jag bara virkat 2 varv, och minskat/ökat i form med pentagonerna så formen inte har försvunnit. Glipan mitt fram är alltså avsiktlig - för att behålla den lite speciella formen.

Bilden är tagen inomhus med blixt och det blir ju aldrig så väldigt bra... På torsdag, när vi har stickkafé, ska jag be någon ta kort utomhus på mig så blir det mer rättvisande hur den faktiskt ser ut.

Jag har inte hunnit använda den än, men har en absolut förhoppning att trivas i den. Med så mycket jobb och en garnkostnad som inte var direkt lågpris så...

söndag 6 september 2009

Mums för fåren

Vi har lind som häck runt huset och det är riktigt mumsigt för fåren, de kommer springande i högsta fart när vi slänger in klippet! Det mesta av häcken är klippt tidigare i sommar, men en bit blev kvar så det kunde fåren kalasa på idag.De tre små eftersläntrarna är lite skygga, men de växer och frodas och tycker lika mycket om lind som alla de andra.

onsdag 2 september 2009

Lund t.o.r.

Igår åkte jag till Lund och introduktionsdagen för kinesiska som jag ska läsa på heltid i höst. Förutom att det känns vansinnigt kul att plugga så kan det nog bli en del stickat på tåget också!

Jag hade redan stickat ett par cm på raggsockan till Äldsta sonen men tyckte att jag kom rätt långt! Små stickningar passar ju bra att ha med sig så det finns en chans att släkten får raggsockar och muddar i julklapp i år, tänker att jag nog hinner med några stycken.