söndag 25 januari 2015

Ufo-nedräkning

Nu ska förbaske mig ufo-högen minskas! Först ut ät en barnkofta från boken Knitting with Icelandic Wool, stickad i 7 Bröder. Kambur heter den.

Jag satte blixtlåset lite tokigt långt ner, men barnets mamma visade sig uppskatta det eftersom små barn inte har så mycket hals och det gärna skaver om det sitter för högt upp. Misstag och bananskal är inte alltid så dumt!


söndag 18 januari 2015

Ny hönsgård!

Vi har fått en riktig hönsgård gjord av en riktig snickare! Våra egna inhägnader har de ju rymt från ganska frekvent så det är jätteskönt att ha ett ordentligt byggt stängsel. Ser fram emot att få ha persiljan i fred till sommaren!

Däremot är jag inte lika nöjd med äggproduktionen för närvarande. På 14 hönor har jag fått som max 7 ägg på en dag. För det mesta blir det 5-6 ägg, men det händer att det bara blir 2. På tok för lite tycker jag.

Hönsen är lite blandning, men förra tuppen var Orpington så de har mest av den rasen. Orpington är rätt rejält stora och jag funderar på om det är en ras bättre lämpad för köttproduktion.

Till våren ska jag därför köpa nykläckta Sussex-kycklingar. Den rasen har lagt bra med ägg och dessutom varit väldigt trevlig.torsdag 15 januari 2015

Stickade pojkar

Jistanes, jag har ju fullständigt glömt att publicera ett inlägg om de stickade jeansen på pojkarna! Många i min imgivning har tyckt de varit så fina och jag bara måste visa bilden när pojkarna har dem på sig!

Jag och min syster har lyckats med konststycket att färgmatcha byxor och tröjor helt utan planering!

Jeansen är ett äldre mönster från Knitty.com, men jag har lagt till så kallad blöjbak, dvs. jag har stickat förkortade varv för att få dem högre bak. Betyder en hel del för passformen.

Tröjorna är ett mönster från Drops. Fin flätstickning på framsidan, som ju inte syns här.


måndag 5 januari 2015

Släkting nummer tre

Jag borde skriva tenta - men har istället stickat på en Släktingtröja...

Detta är den tredje jag gör, eftersom jag verkligen gillar modellen, men till skillnad från de tidigare stickar jag nu i bomull. Lite evighetsgöra, faktiskt.

Mönstret finns på Ravelry under danska originalnamnet Slægtningen. De två jag stickat tidigare, i ull/lin, ser ut så här:

torsdag 1 januari 2015

Holly & Ivy

Det är inte många mössor jag gjort som blivit bra, men den här ser fin ut tycker jag! Det är barnstorlek så det går dessvärre inte att prova och se hur den hänger på. Får be föräldrarna om ett foto.

Stickad i Rauma Finullgarn efter mönster som var i en liten bilaga i någon tidning som jag inte längre minns.