tisdag 30 mars 2010

I tidningen...

Stickning har länge varit populärt i perioder, men just nu känns det som en bestående period. Internet och bloggvärlden bidrar säkert till det, tror jag. Idag har vår lokaltidning dessutom en stor artikel om en av de mest kända bloggarna - Queen Mudd - som var tidigt ute och har en mycket välbesökt blogg. Med all rätt, för Queen Mudd (eller Kristina) har koll på inte bara sina egna stickor utan också på stickvärlden, utan också på t.ex. nya trender och ny litteratur på svenska, engelska, japanska... och nyheter på nätet så klart! Kul, Kristina!


Läs artikeln här!
Och läs Queen Mudd blogg här!


En soffhörna värdig en drottning av muddar. Här hemma i villan i Kristianstad varvar Hässleholms bibliotekschef Kristina Hedberg ner genom att sticka varv på varv. Den bärbara datorn finns alltid närheten om lusten att blogga om handarbetet på stickbloggen queenmudd.blogspot.com faller på. Foto: Katarina Bexell

lördag 27 mars 2010

Under en ganska hektisk tentaperiod har jag mest stickat strumpor på tåget, det är enkelt att ta med och sätta igång. Mycket annat har jag inte hunnit tänka ut! Jo, en tröja till Mannen som är nästan klar, den är inte fotad än så det blir nästa inlägg.

Men nu är jag redo att dra igång lite nya projekt! Av dessa garner tänkte jag mig en kofta till. Det flerfärgade är Wåhlstedts som jag tänkte ha till krage och ärmavslutning. 200 g ska väl räcka till det tro? Jag får fråga Karin & Karin på jobbet, de är mycket bättre på såna beräkningar än jag. Det enfärgat beige-bruna köpte jag i Peking sist jag var där.

Sen vill jag väldigt gärna ersätta min gamla favoritkofta. Har för länge sedan köpt garn till det. Blir som synes i bruna färger istället för grått.


Sen har jag ett UFO liggandes som hade varit bra att avsluta innan sommaren. Det är nämligen ett linne i silkegarn, och till sommaren ska jag till Shanghai och plugga en månad under den värsta värmen. Stort behov av lösa, lediga plagg i lämpliga material alltså.

fredag 26 mars 2010

Jag har fått Sunshine Award från både Ulliga, gulliga, färglada Linda och från Queen Mudd! Tackar så hemskt mycket! Som alla andra blir jag så väldigt glad för uppskattning!

Så här ser reglerna ut:

1. Put the logo on your blog or within your post.
2. Pass the award to 12 bloggers.
3. Link the nominees within your post.
4. Let them know they received this award by commenting on their blog.
5. Share the love and link to the person from whom you received this award

Jag skickar vidare till:

Fröken Slöjd

Ewas Fotosida

Åsas sticksida

Broderibloggen

Asplund knit

Okej då!


Det blir inte riktigt så många som 12, men de är värda det som 12!

tisdag 16 mars 2010

Om att plugga kinesiska...

För ett tag sedan fick jag en fråga om hur det kommer sig att jag läser kinesiska, så jag tänkte berätta lite om det.Det började faktiskt med att jag skulle till Kina för att hälsa på sonen och visste att jag skulle vara ensam några dagar när han var tvungen att jobba. Så jag tänkte att det nog var bäst att lära mig lite siffror så jag kunde handla obehindrat, och lite mat-ord så jag inte svalt ihjäl alternativt beställde in hund, maneter, orm eller något annat jag absolut inte vill äta.

Till min förvåning upptäckte jag att det inte verkade fullt så omöjligt som det låter när man inte kan nån kinesiska alls. Det var då jag blev tillräckligt intresserad för att anmäla mig till en nybörjarkurs på Lunds universitet.

Den här terminen jobbar jag halvtid samtidigt som jag pluggar, och eftersom man faktiskt får ligga i för att klara av att lära sig kinesiska så blir det inte mycket tid till stickning. De som känner mig vet nog också att anledningen till att det inte blivit något blogginlägg på ett tag är att jag har haft tenta i kinesiska.

Nu har jag läst sedan augusti och med det ganska höga tempot på kursen klarar jag att prata en del, även om det är långt kvar till att kunna säga att jag kan tala kinesiska. Men roligt är det! Och i söndags pratade jag faktiskt lite kinesiska med ingen mindre än den väldigt sympatiske Sydnytt-reportern Fredrik Önnevall! Klarade faktiskt samtalet en stund innan det gick åt skogen!


I nästa blogginlägg blir det fokus på inte mindre än två utmärkelser jag fått! Jag blir så glad!